Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Anime

Hva betyr Anime? Anime betyr;

Anime (アニメ) er et japansk låneord som er en forkortelse for animation, og betegner de fleste typer animasjonsfilm, gjerne med unntak av helaftens filmer. I Norge betegner ordet spesielt tegnestilen som har blitt assosiert med japansk animasjon siden etterkrigstiden. Den kjennetegnes blant annet ved at kvinnelige figurer (og noen mannlige) har store øyne og lange ben, ofte lengre enn resten av kroppen, grimaser og ansiktsutrykk viser tydelig hvilket humør figurene er i, samt at store overdrivelser er et vanlig virkemiddel.

Den største og mest kjente pioneren innen anime var tegneserietegneren Tezuka Osamu, som sto bak serien Tetsuwan Atom. Japanske tegneserier (manga) og japansk animasjon står hverandre svært nær, og eldre japanere bruker gjerne ordet manga for å beskrive begge mediene.

Blant nåtidens største animatører finner vi Hayao Miyazaki, hvis arbeid for Studio Ghibli, blant annet med Chihiro og heksene, Howl’s Moving Castle, Nausicaä, prinsessen fra vindenes dal, Porco Rosso og Min venn / nabo Totoro har gjort ham kjent i store deler av verden.

Eksempler på bruk

Anime er ikke registeret med eksempler.

Grammatikk BETA

Anime er ikke registrert med grammatisk data.

Diskusjon

Meta

Anime har sitt opphav fra og er oppført med følgende relaterte stikkord; , . Anime har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside