Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Kremasjon

Hva betyr Kremasjon? Kremasjon betyr;

Kremasjon (av latin cremo «forbrenne», «brenne opp»), også kalt likbrenning, er prosessen der den døde brennes og asken samles i en urne. Brenneprosessen tar cirka en time og foregår i olje eller gassfyrte insineratorovner som har en forbrenningstemperatur mellom 760-1150 °C. Asken blir plassert i en urne sammen med en identifikasjonsbrikke.

Kremasjon ble opprinnelig utført på store bål, og denne formen er fortsatt vanlig i store deler av verden. I vestlige land utføres kremasjoner i godkjente krematorier.

Eksempler på bruk

  1. Sørlandet har vært i særklasse når det gjelder få som kremeres. Selv om trenden så smått snur, er det fortsatt tabubelagt å bli kremert.
    Kremering er fortsatt tabubelagt

  2. Les mer om kremasjon, gravferd, gravplasser og askespredning på Begravelsesbyrå.nu – Norges største oversikt over begravelsesbyråer.
    Begravelsesbyråer i Norge

  3. – Mye sterkere enn jeg hadde forventet, sier NRK-programleder Marit Evertsen Grimstad, som brast i gråt da hun fikk se hva som egentlig skjer i et krematorium.
    Dette skjer når du blir kremert

Grammatikk BETA

På norsk har ethvert verb seks forskjellige former. På andre språk har verbene gjerne mange flere former. For eksempel har italienske verb nesten tjue forskjellige former, og på rikt agglutinerende språk som tyrkisk kan verbene ha millioner av forskjellige former. De seks norske verbformene er imperativ, infinitiv, presens, preteritum, perfektum partisipp og presens partisipp.
Verb
Imperativkremer
Infinitivkremere
Presenskremerer
Preteritumkremerte
Perfektum partisippkremert
Et substantiv kan ha fire former. Substantiv kan bøyes i entall og flertall og i ubestemt og bestemt form.
Substantiv
Entall ubestemten kremasjon
Entall bestemtkremasjonen
Flertall ubestemtkremasjoner
Flertall bestemtkremasjonene

Diskusjon

Meta

Kremasjon har sitt opphav fra og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Kremasjon har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside