Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Mumie

Hva betyr Mumie? Mumie betyr;

Mumier er døde og mer eller mindre intakte menneske- eller dyrekropper der den naturlige forråtnelsesprosessen er blitt stanset som et resultat av fysikalske eller kjemiske omstendigheter. Denne prosessen kalles mumifisering. For at et lik skal kunne bli til en mumie, må den naturlige bakterielle forråtnelsesprosessen holdes tilbake. Dette kan skje ved mangel på oksygen, eller ved uttørking, sterk kulde eller ved bruk av visse kjemikalier. Vanligvis blir også innvollene fjernet.

Ordet mumie stammer fra det latinske ordet mumia, som igjen stammer fra det arabiske ordet for bitumen, mūmiyyah (مومية). Dette ordet ble brukt på grunn av mumienes svarte hudfarge. Man trodde at bitumen ble brukt i egyptisk mumifiseringsritualer. Det arabiske ordet stammer fra det persiske ordet mūmiya som også betyr bitumen, og som er beslektet med ordet mūm som betyr voks. De gamle greske historikerne dokumenterte at perserne noen ganger mumifiserte sine konger og adelige i voks. Dette ritualet har imidlertid aldri blitt dokumentert i Egypt, og den svarte huden skyldtes bruk av harpiks som mørkner med tiden.

Eksempler på bruk

Mumie er ikke registeret med eksempler.

Grammatikk BETA

Et substantiv kan ha fire former. Substantiv kan bøyes i entall og flertall og i ubestemt og bestemt form.
Substantiv
Entall ubestemten mumie
Entall bestemtmumien
Flertall ubestemtmumier
Flertall bestemtmumiene

Diskusjon

Meta

Mumie har sitt opphav fra og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Mumie har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside