Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Jogging

Hva betyr Jogging? Jogging betyr;

Jogging (å jogge) er en form for løping som brukes til trenings- og mosjonsformål. Ordet jogge kommer fra det engelske ordet jog som er kjent i engelsk tilbake til 1500-tallet og har ukjent opprinnelse. På engelsk defineres treningsaktiviten som å gå eller springe i et hoppende tempo, å bevege seg med små rykk som i sakte trav, å bevege seg i et tungt eller arbeidsomt tempo og i nyere litteratur å løpe i et snillt tempo for eksempel som en del av et mosjonsopplegg.

Å jogge ble på norsk i 1950 definert som å «Småløpe med avslappet muskulatur som oppvarmning før konkurranser». Å jogge defneres i Bokmålsordboka som å «springe lett, småløpe».

Eksempler på bruk

Jogging er ikke registeret med eksempler.

Grammatikk BETA

På norsk har ethvert verb seks forskjellige former. På andre språk har verbene gjerne mange flere former. For eksempel har italienske verb nesten tjue forskjellige former, og på rikt agglutinerende språk som tyrkisk kan verbene ha millioner av forskjellige former. De seks norske verbformene er imperativ, infinitiv, presens, preteritum, perfektum partisipp og presens partisipp.
Verb
Imperativjogg
Infinitivjogge
Presensjogger
Preteritumjogget
Perfektum partisippjogget/jogga
Presens partisippjoggende

Diskusjon

Meta

Jogging har sitt opphav fra og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Jogging har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside