Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Medalje

Hva betyr Medalje? Medalje betyr;

En medalje er en utmerkelse til minne om en person, en institusjon eller begivenhet og som deles ut som en påskjønnelse, ærespris eller i en konkurranse som premie.

Ordet «medalje» kommer av det franske médaille som igjen stammer fra metallum, det latinske ordet for «metall» eller «malm». Forsida kalles advers eller avers, baksida revers. Medaljer kommer i alle fasonger, og de som ikke er runde, kalles gjerne plaketter og er vanligvis preget bare på framsida. Medaljer blir ofte båret i bånd, eventuelt med merker eller spenner i metall, og kan, på samme måte som ordener, også tildeles i miniatyrutgave.

Medaljer blir utdelt som belønning og tegn på anerkjennelse innen de fleste samfunnsområder. Det kan være for sivil, militær, humanitær, vitenskapelig, næringslivsmessig, idrettslig eller foreningsmessig innsats. Innen idrett utdeles medaljer som premie i konkurranser. Det er da vanlig å tildele medaljer i tre valører: gull for første-, sølv for andre- og bronse for tredjeplass.

Medaljene har sitt opphav i antikkens myntkunst, og utviklet seg etterhvert som propagandamiddel for konger og fyrster. Medaljekunsten har en lang og rik historie med flere kjente utøvere, også i dag.

Eksempler på bruk

Medalje er ikke registeret med eksempler.

Grammatikk BETA

Medalje er ikke registrert med grammatisk data.

Diskusjon

Meta

Medalje har sitt opphav fra , og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Medalje har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside