Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Orkester

Hva betyr Orkester? Orkester betyr;

Et orkester (fra gammelgresk ὀρχήστρα ‎(orkhḗstra), «å danse») er et musikalsk ensemble, vanligvis innenfor klassisk musikk. Et lite orkester kalles et kammerorkester.

Et orkester av full størrelse kalles noen ganger for «symfoniorkester» eller «filharmonisk orkester»; det er ingen forskjell mellom disse forstavelsene, verken med tanke på instrumentsammensetning eller orkesterets rolle, men de kan være praktiske for å skille mellom forskjellige orkestre i samme by (for eksempel Oslo symfoniorkester og Oslo filharmoniske orkester). Et symfoniorkester har vanligvis over åtti musikere i staben, i noen tilfeller over hundre, men antallet musikere som brukes i en forestilling varierer etter hvilket verk som spilles. Et ledende kammerorkester kan ha førti eller femti medlemmer; noen er mye mindre enn det.

Eksempler på bruk

  1. Orkesteret ble startet i 1969, som del av motstanden mot den amerikanske krigføringen i Vietnam og Kambodsja. Blant musikerne var Don Cherry på kornett og fløyte, saksofonisten Gato Barbieri, batteristen Paul Motian og flere andre. Arrangør var Carla Bley. På repertoaret sto låter fra den spanske borgerkrigen og egne komposisjoner, blant annet tilegnet Che Guevara.
    Frigjøringens orkester med Charlie Haden vender tilbake

Grammatikk BETA

Et substantiv kan ha fire former. Substantiv kan bøyes i entall og flertall og i ubestemt og bestemt form.
Substantiv
Entall ubestemtEt orkester
Entall bestemtOrkesteret
Flertall ubestemtOrkester
Flertall bestemtOrkesterne

Diskusjon

Meta

Orkester har sitt opphav fra og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Orkester har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside