Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Opera

Hva betyr Opera? Opera betyr;

Opera er et scenisk verk med sangpartier til orkesterakkompagnement, der hele teksten synges. Sangere som er skolerte i klassisk sang, agerer på scenen og anvender oftest scenekostymer. Scenen har vanligvis dekor for å illustrere handlingens miljø. Operaer kan inneholde ballettscener. En opera kan ha talt dialog isteden for resitativer. For eksempel «Tryllefløyten» av Mozart; som er av stilen singspiel.

Betegnelsen kommer fra det latinske ordet opera som betyr arbeid/verk i flertall (entall opus). Ordet «opera» brukes vanligvis om det tradisjonelle europeiske musikkteatret som oppstod i Firenze på slutten av 1500-tallet, men også andre former for musikalsk drama – for eksempel kinesisk «pekingopera» – regnes i samme kategori.

Eksempler på bruk

  1. Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten, Nasjonalballetten UNG og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.
    Den Norske Opera & Ballett

  2. Fullt hus på alle dei åtte framsyningane og nesten 3000 selde billettar vitnar om ny suksess for operasjef Kari Standal Pavelich.
    Suksess for Opera Nordfjord

Grammatikk BETA

Et substantiv kan ha fire former. Substantiv kan bøyes i entall og flertall og i ubestemt og bestemt form.
Substantiv
Entall ubestemtEn opera
Entall bestemtOperaen
Flertall ubestemtOperaer
Flertall bestemtOperaene

Diskusjon

Meta

Opera har sitt opphav fra og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Opera har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside