Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi
Fremmedord.org / Fremmedordbok / Latin / Ornament (arkitektur)

Ornament (arkitektur)

Hva betyr Ornament (arkitektur)? Ornament (arkitektur) betyr;

Et ornament ( fra latin ornamentum, «utrustning», «prydelse», «smykke») er et visuelt formelement som kan stå alene eller være en del av et sammensatt mønster. Det kan sees som en dekorasjon eller utsmykning, og forestiller ofte en plante, et dyr, en gjenstand eller grafisk figur som på geometrisk vis er stilisert og plassert i et symmetrisk mønster. Et ornament kan videre være en rent geometrisk, abstrakt form som kjent fra islamsk kunst og arkitektur (Alhambra-palassene) eller et mer eller mindre stilisert motiv fra naturen, som ofte er brukt i Art Noveau.

Ornamentet kan dessuten ha et symbolsk verdi, noe som i dag brukes mye i forbindelse med kroppskunst og tatovering (for eksempel tribals). En annen måte å bygge opp et ornament på er ved å ta utgangspunkt i et midtpunkt og bruke hjelpelinjer og enkle grunnformer. Dette resulterer i et komplisert mønster preget av symmetri og streng orden.

Eksempler på bruk

Ornament (arkitektur) er ikke registeret med eksempler.

Grammatikk BETA

Ornament (arkitektur) er ikke registrert med grammatisk data.

Diskusjon

Meta

Ornament (arkitektur) har sitt opphav fra og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Ornament (arkitektur) har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside