Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Resyme

Hva betyr Resyme? Resyme betyr;

Et resyme (fra franske résumé, «å summere» via latin resumere, «å ta tilbake») er en kort gjenfortelling av en tekst, bok eller noe lignende. Resymeteknikken brukes gjerne som innledning til kapitler eller episoder i serier, der innholdet i resymeet går på hva var hendelser og handlinger som leseren, eller seeren trenger å vite eller minnes om for å få satt det videre forløp i sammenheng. Uttrykket var vanlig i ukeblader til opp mot 1950. Resymeene var da gjerne satt med mindre skrift enn hovedteksten, slik at det var lettere å velge om en trengte å lese det eller ikke.

Hvis resymeet kommer først i en ny tekst, er det en ingress som skal gjøre samme nytten i forhold til en ny og mere omfattende behandling av temaet.

Større utredninger og avhandlinger inneholder gjerne et sammendrag enten først eller sist. De kalles normalt ikke for resymeer, men har samme funksjon

Eksempler på bruk

Resyme er ikke registeret med eksempler.

Grammatikk BETA

Resyme er ikke registrert med grammatisk data.

Diskusjon

Meta

Resyme har sitt opphav fra , og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Resyme har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside