Suspensorium

Hva betyr Suspensorium? Suspensorium betyr;

Suspensorium (fra latin suspendere, «henge opp») er en bandasje som støtter og løfter. Betegnelsen brukes i medisinsk sammenheng først og fremst om en spesiell pungformet bandasje eller tøypose som brukes ved lidelser i testikkelpungen.

Kortformen susp (se jockstrap) brukes om en spesiell underbukse med en hard plastbeskyttelse foran for å hindre smertefulle slag mot underlivet eller skader på penis og pung når menn deltar i idretter som ishockey, fotball, håndball og fekting.

Jockstrapp, på amerikansk og engelsk skrevet jockstrap, er en type underbukse for menn som deltar i sport og andre fysiske aktiviteter. Underbuksa består av en bred, elastisk linning med et stykke stoff som dekker kjønnsorganene. Fra stoffstykket er det to elastiske bånd som går mellom lårene, under setemuskelen og er festet til linningen foran på hver hofte slik at rumpa er bar. På denne måten blir penis og pungen holdt på plass samtidig som brukeren får god bevegeselsfrihet uten klumpete tøy under sportsklærne.

Jockstrapp har sitt opphav i Nord-Amerika, men er også mye brukt i Australia og New Zealand. Den er etterhvert blitt mer vanlig også i Europa. På noen typer, ofte kalt susp, kan man legge inn en hard plastbeskyttelse i en lomme foran for å hindre smertefulle slag mot underlivet eller skader på penis og pung når en deltar i idretter som ishockey, fotball, håndball og fekting.

Eksempler på bruk

    Det er ikke registrert eksempler på bruk av Suspensorium

Gramatikk

Suspensorium er ikke registrert med grammatisk data.

Mer informasjon om Suspensorium

Suspensorium har sitt opphav fra Latin og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Suspensorium har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

På andre språk

Se hva Suspensorium er på andre språk.

  • Engelsk jockstrap
  • Tysk suspensorium
  • Fransk suspensoir
  • Italiensk sospensorio
  • Spansk suspensorio
  • Gresk σπασουάρ (spasouár)
  • Kroatisk suspenzor
  • Russisk jockstrap

Fremmedord quiz

Test ut dine fremmedord kunnskaper med en av våre quizer.

Seneste fremmedord

Se alle fremmedord ›

Seneste fraser

Se alle fraser ›