Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Quiz

Hva betyr Quiz? Quiz betyr;

Quiz er en form for spørrekonkurranse, der deltakerne konkurrerer om å svare riktig på flest mulig av spørsmålene som deles ut eller stilles av en leder, som kalles quizmaster. Det er vanlig at deltakerne danner lag som konkurrerer mot hverandre. Quiz regnes av mange som en sosial aktivitet, og blir ofte brukt i ulike arrangementer for å skape fellesskapsfølelse og glede.

Spørsmålene i en quiz kan handle om hva som helst. En skiller gjerne mellom temaquiz og allmennkunnskap. Quizen foregår som oftest ved at svarene skrives ned underveis, og rettes etterpå.

Det er også vanlig å dele spørsmålene inn i ulike kategorier og vanskelighetsgrader, alt etter om de er enkle eller vanskelige og hvilket tema de handler om. En vanlig inndeling er å dele alt som kan spørres om inn de åtte hovedkategoriene «finkultur», «populærkultur», «verden», «historie», «livsstil», «sport og spill», «natur og vitenskap» og «samfunn og dagligliv». Sjekk også ut fremmedord.org sin egen fremmedord quiz.

Eksempler på bruk

Quiz er ikke registeret med eksempler.

Grammatikk BETA

Quiz er ikke registrert med grammatisk data.

Diskusjon

Meta

Quiz har sitt opphav fra og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Quiz har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.

Kilde: Besøk nettside