Ser du etter fysiske fremmedordbøker? Vi anbefaler følgende;
Bøker om etymologi | Norsk fremmedordbok | Norsk etymologisk ordbok | Kjæelighetens etymologi

Ransomware

Hva betyr Ransomware? Ransomware betyr;

Ransomware (løsepengevirus, krypterinsvirus) er en betegnelse på ondsinnet programvare som kan gjøre skade på datamaskiner for deretter å kreve løsepenger.
Den vanligste formen er såkalt crypto-ransomware, som krypterer alle brukerfiler på enheten slik at filene blir uleselige. Bakmennene har ofte økonomisk vinning som hensikt og spredning skjer ofte via usikre vedlegg til e-poster. Viruset benytter seg gjerne av sikkerhetshull i datamaskinens operativsystem. Det anbefales derfor å holde dette oppdatert til enhver tid.

Om du ikke har sikkerhetskopi av filene dine, behøver du en dekrypteringsnøkkel for å låse dem opp. Det er denne bakmennene sitter på og krever penger for.

Eksempler på bruk

  1. Løsepengeviruset, kjent blant annet som Wanna Decryptor, utnytter kjente sikkerhetshull i datamaskiner som bruker operativsystemet Windows. Her er hva norske sikkerhetsmyndigheter mener du kan gjøre for å unngå å bli offer.
    Slik beskytter du deg mot løsepengevirus

  2. Dataangrepene som har slått ut sykehus i England, mobilnett i Spania og tjenester i over 100 land, spres automatisk på Windows-maskiner.
    Løsepengevirus sprer seg automatisk

Grammatikk BETA

Ransomware er ikke registrert med grammatisk data.

Diskusjon

Meta

Ransomware har sitt opphav fra og er ikke oppført med noen relaterte stikkord. Ransomware har ingen kjente stavefeil/alternative skrivemåter.